top of page

Cavitatie

cavitatie.png
cavitatie..png

Bij een cavitatie behandeling draait het om geluidsgolven. Cavitatie werkt met geluidsgolven die vetophopingen doen bewegen in je lichaam. De wanden van de vetcellen zullen worden afgebroken. Het vet komt vrij komt vervolgens afgebroken en worden door het lichaam.

HEEFT U EEN VOUCHER OF KADOBON?

Boek uw behandeling in en bij het afrekenen staat  promotiecode, typ daar het woord vouchers in.
Ons systeem berekend dan €0 voor uw vouchercode.
Vul bij opmerking uw vouchercode in zodat wij deze kunnen verzilveren, Hebben wij geen vouchercode ontvangen dan is de afspraak als niet beschouwd.

Cavitatie

Cavitatie is een nieuwe manier om vet te verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder een chirurgische ingreep. Het gaat hier echter niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verwijderen van vet op kleine lokale zones waar het moeilijk verdwijnt. Door middel van geluidsgolven worden er tijdens de behandeling golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van vetcellen vrij die daarna door het lichaam op een natuurlijke manier wordt afgevoerd en afgebroken. De hoeveelheid vet die vrij komt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken, zodat er per behandeling slechts kleine zones behandeld kunnen worden. De behandeling kan worden toegepast op buik, dijen en flanken. Ook voor het aanpakken van hardnekkige cellulite is deze methode geschikt.

Voor de behandeling

Bij het intake gesprek dient te worden nagegaan of de klant in een goede gezondheid verkeert. Contra-indicaties zijn onder andere obesitas, ziekten en afwijkingen van de leverfunctie, diabetis, metalen prothesen nabij het behandelgebieden of stofwisselingsziekten. Bespreek met de klant welk gebied er behandeld gaat worden. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de vetophopingen en het doel dat de klant voor ogen heeft. Leg de klant goed uit dat het zeker geen alternatief is voor afvallen: het gaat slechts om het verwijderend van kleine, lokale vetophopingen.

 

De behandeling

Na het aanbrengen van een contactgel wordt het handstuk van het cavitatie-apparaat op de plekken gezet waar het vet verwijderd moet worden. De behandeling is pijnloos, de klant voelt soms wat prikkelingen of warmte. Er wordt geen schade toegebracht aan de bloedvaten, zenuwen, bindweefsel en de huid. Het is aan te bevelen om direct na de behandeling een lymfedrainage  en/of een bindweefselmassage uit te voeren. Dit gaat verslapping van de huid tegen. Geef de klant het advies om binnen 6 tot 8 uur na de behandeling te gaan sporten en veel water te drinken.

Na de behandeling

Een koolhydraatarm dieet begeleidt het vetverwijderingsprogramma.  De voeding moet veel eiwitten bevatten, maar geen dierlijk vet of enkelvoudige suikers. Ook kunnen er aanvullend voedingssupplementen worden genomen, zoals L-carnitine, soja en omega 3-6 vetzuren.

Cavitatie Nazorg
bottom of page