top of page

 fractionele CO2 laser

stretch-marks-1836006871.jpg

De  fractionele CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een grove poriën of onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser. Dit is nu de hype van 2022 

coo2.jpg
HEEFT U EEN VOUCHER OF KADOBON?

Boek uw behandeling in en bij het afrekenen staat  promotiecode, typ daar het woord vouchers in.
Ons systeem berekend dan €0 voor uw vouchercode.
Vul bij opmerking uw vouchercode in zodat wij deze kunnen verzilveren, Hebben wij geen vouchercode ontvangen dan is de afspraak als niet beschouwd.

Fractional co2 laser

 

Waar is het goed voor?

  • Pigmentatie

  • Acne- en chirurgische littekens

  • Grove poriën

  • Licht- en zonbeschadigde huid

  • Fijne lijntjes en rimpels

  • Slappe huid

  • Striae of zwangerschapsstriemen

  • Oneffenheden van de huid

  • Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen

 

Tegen (acne) littekens

Littekens kunnen, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam en gezicht voorkomen en ze zijn vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen. De CO2 laser is de meest effectieve laser om de structuur van de huid te verbeteren. Daarom is deze laser héél geschikt voor de behandeling van littekens en van de ontstane deukjes en putjes na acne. Maar ook huidverkleuringen zoals rode of donkere vlekjes zullen door deze laser minder zichtbaar worden.

Tegen rimpels

Als u denkt aan rimpels zal dit waarschijnlijk samen gaan met het denken aan de verslapping van de huid. Wij merken steeds vaker dat dit niet meer de enige twee onderwerpen zijn die besproken worden bij huidveroudering. Een CO2 laserbehandeling is een intensieve en effectieve behandeling om rimpels te verminderen.

Tegen pigment

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Tegenwoordig wordt pigment ook wel gezien als de nieuwe rimpel, steeds meer mensen ervaren dit als huidveroudering. 

Tegen huidonregelmatigheden

Naarmate we ouder worden, ontstaan er vaak ontsierende huidonregelmatigheden, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen. De CO2 laser is een intensieve en effectieve behandeling voor het verwijderen van verschillende huidonregelmatigheden.

Voor huidverjonging en huidverbetering

De huid begint te verouderen vanaf het 24ste levensjaar. Naast de bekende rimpels kunnen er pigmentvlekken ontstaan en wordt de huid slapper. De rijpe huid is zichtbaar aan het verouderen waardoor huidverjonging gewenst is. Dit proces kunnen we helaas niet geheel stoppen, maar zéker vertragen. De CO2 laser is een intensieve en effectieve behandeling voor huidverjonging en huidverbetering.

Hoe werkt de CO2 laser?

Het licht van de CO2 Laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor gecontroleerde schadekolommen in de huid worden gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. Je kunt dit vergelijken met de natuurlijke wondgenezing. We creëren door middel van de laser een gecontroleerde wond die op een natuurlijke manier zal genezen, tijdens dit genezingsproces wordt de oude, beschadigde huid afgestoten en worden er veel nieuwe collageen en elastinevezels geproduceerd. Dit resulteert in een strakkere en egale huid.

CO2 laser: de behandeling

Voor de behandeling wordt gestart, zal de huid goed ontvet worden met huidalcohol en wordt de sterkte van de laser aangepast aan het huidtype en de behandelindicatie. Er zal bescherming op uw ogen aanbrengen en aangeven wanneer zij gaat beginnen met de laserbehandeling. De CO2 Laser maakt gecontroleerde schadekolommen in de huid die zichtbaar zijn als kleine vierkantjes op de huid en hierdoor kan de huidtherapeut mooi op elke puls aansluiten en zo het hele behandelgebied behandelen.

Elke puls kan als een scherpe, brandende sensatie voelbaar zijn, het kan wat ongemak opleveren, wat per persoon verschillend is. Nadat het hele gebied is behandeld, 

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Een CO2 laserbehandeling is een intensieve behandeling. De huid voelt na de behandeling branderig aan en rondom de ogen en wangen treedt meestal de meeste zwelling op. Het is belangrijk om de behandelde gebieden voldoende te hydrateren om te voorkomen dat wondvocht uit de huid treedt en nadien een korst vormt. Binnen ongeveer 2 dagen, kan een extreme bruining of lichte micro-korstvorming verschijnen die niet langer dan 7-10 dagen zal aanhouden.

De korstvorming kan ook voor jeuk zorgen, maar dit is een teken van herstel. De met laser behandelde gebieden zullen in eerste instantie een felrode kleur krijgen. De roodheid zal in de weken na de behandeling vervagen. Nadat u eerst nog een roze huidskleur heeft, zal deze na een paar maanden weer normaal van kleur zijn. U kunt deze rode kleur goed camoufleren met Lycogel. Wij raden onze cliënten aan om na de behandeling 1 week vrij te nemen of thuis te werken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig. Daarom gebruiken wij in veel gevallen verdovende Emla-crème. Het verschilt per behandeling hoe gevoelig de behandeling is. Hoe intensiever we behandelen, hoe meer u van de behandeling zult voelen. U leest op de pagina’s van de verschillende behandelingen hoe andere mensen de behandeling ervaren.

 

bottom of page