top of page

Permanente Make Up

pmu.webp
puu.jpg

Permanente make-up is een cosmetische techniek waarbij tatoeages worden gebruikt om ontwerpen te maken die op make-up lijken, zoals eyeliner en andere permanent versterkende kleuren voor de huid van het gezicht, de lippen en de oogleden.

HEEFT U EEN VOUCHER OF KADOBON?

Boek uw behandeling in en bij het afrekenen staat  promotiecode, typ daar het woord vouchers in.
Ons systeem berekend dan €0 voor uw vouchercode.
Vul bij opmerking uw vouchercode in zodat wij deze kunnen verzilveren, Hebben wij geen vouchercode ontvangen dan is de afspraak als niet beschouwd.

Permanente Make up

 

UITLEG:

Op deze pagina wil ik u informatie geven over permanente make up. Ik wil u graag de vele voordelen hiervan uitleggen. Permanente make up is een make up waar u jarenlang plezier en gemak van heeft en indien juist uitgevoerd zonder risico. Het staat ook wel bekend als PMU, micropigmentatie, cosmetische tatoeage, medische tatoeages, make up tattoo of semi-permanente make up.

 

Mijn specialisatie ligt bij permanente make up wenkbrauwen 3D hairstrokes  en eyeliners. Bij 3D hairstrokes worden haartjes tussen de bestaande haartjes getatoeëerd, stukjes ontbrekende wenkbrauw opgevuld of wanneer u geen wenkbrauwen meer heeft, volledige wenkbrauwen gecreëerd. Dit heeft het meest natuurlijke resultaat. De pigmenten waarmee gewerkt worden zijn derma codes voor de eyeliners en ecuri.

In deze moderne tijd willen vrouwen er verzorgd uitzien, met permanente make up bent u in een oogwenk klaar. ’s Ochtends opstaan met de voor u perfecte wenkbrauwen en/of eyeliner scheelt u al een hoop tijd in uw ochtendritueel. U voelt zich ’s ochtends niet meer zo naakt als u in de spiegel kijkt. Maar niet alleen in de ochtend heeft u plezier van uw permanente make up, ook met sporten, zwemmen, zweten, enzovoort hoeft u zich geen zorgen te maken over een uitgelopen eyeliner of een halve wenkbrauw. Hierdoor is het een uitkomst voor mensen met allergieën, bepaalde ziekten zoals Alopecia Areata of voorafgaande aan een chemotherapie. Doordat u weinig of geen make up meer hoeft aan te brengen bespaart u dus veel tijd en geld. U kunt het dus zien als een investering in uzelf. Permanente make up is dan ook een veelgevraagde behandeling en geeft indien goed toegepast een heel natuurlijk resultaat.

 

Bij permanente make up worden d.m.v. een ultradun naaldje natuurlijke mineralen (pigmenten) in de huid gebracht. Deze pigmenten zijn door de GGD goedgekeurd en bevatten geen kankerverwekkende stoffen. Om permanente make up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur vereist. Alle diploma’s en ervaring zijn op dit vakgebied bij mij uiteraard aanwezig.

Reeds eerder, elders aangebrachte permanente make up waar u niet tevreden over bent kan in veel gevallen door mij worden verbeterd.

Uw wenkbrauwen worden voorgetekend zodat u kunt zien hoe ze uiteindelijk zullen gaan worden (uiteraard in overleg met u) en ik bespreek met u de juiste kleur.

Voor de behandeling 

Wanneer u onze salon bezoekt voor een permanente make-up krijgt u een vragenlijst die u moet invullen waar aandacht wordt besteed aan eventuele ziekte, medicatie, allergieën, etc. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauw getekend en overleggen we de kleur. Indien deze naar wens is wordt de behandeling gestart. Dit is niet echt pijnlijk maar ook niet geheel gevoelloos. 

 

De behandeling:

De behandeling voor het aanbrengen van een eye-liner (voor boven en beneden) duurt ongeveer 60 minuten. 3d hairstroke techniek wenbrauwen duurt in totaal 60 minuten. Na de pigmentatie sluiten we af met een verzachtende crème. Houdt er rekening mee dat op deze dag uw ogen gezwollen zullen zijn. Het genezingsproces is bij iedereen anders. Na 6 weken komt u terug en kijken we samen naar het resultaat en of er wellicht iets bijgewerkt moet worden. U mag beslist geen alcohol of aspirine nemen 24 uur voor en na de behandeling! 

Nabehandeling

Na 6 tot 8 weken na de eerste behandeling is het voornaam dat u een nabehandeling ondergaat. De inkt moet door het lichaam opgenomen worden en er kunnen stukjes niet gepakt hebben net als bij een tattoo. De kosten zitten niet inbegrepen bij de prijs deze staan apart vermeld bij de prijzen.

Na de behandeling 

Geen crème aanbrengen totdat de huid genezen is. De eerste week na de behandeling niet reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk. De eerste week niet zonnen of in ieder geval de behandelde delen niet blootstellen aan intensief zonlicht. Gebruik tot 24 uur na de behandeling geen alcohol. Na vier tot zes weken komt u voor de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling werken we waar nodig eventuele plekjes bij. Het kan zijn dat u de kleuren intenser of iets meer accentueert wilt hebben of omdat de huid de inkt heeft afgestoten, ook dat wordt besproken en uitgevoerd tijdens de nabehandeling. 

                                                                        
                                 

Nazorg PMU
bottom of page