top of page

Presso Therapy

presso.webp
prseeot.png

Pressotherapie is een behandelmethode die de natuurlijke bloedcirculatie en lymfestroom stimuleert. Klachten zoals vochtophoping, vermoeidheid, pijn in de benen en futloosheid zullen verminderen van zelf verdwijnen.

HEEFT U EEN VOUCHER OF KADOBON?

Boek uw behandeling in en bij het afrekenen staat  promotiecode, typ daar het woord vouchers in.
Ons systeem berekend dan €0 voor uw vouchercode.
Vul bij opmerking uw vouchercode in zodat wij deze kunnen verzilveren, Hebben wij geen vouchercode ontvangen dan is de afspraak als niet beschouwd.

Presso Therapy

Omschrijving
 

Slimpress PRESSOTHERAPIE (compressie) luchtdrukmassage en lymfedrainage met infrarood

LET OP!! Dit zijn de mogelijkheden van het pressopak. De prijzen zijn te vinden per onderdeel op onze prijzenlijst. Combinatie van infrarood en presso is een effectieve manier van cm en celullites vermindering.

Aangename massagegolven op maat zorgen voor drainage, vetverbranding, versteviging, cellulitevermindering en ontgifting.

Pressotherapie maakt gebruik van een technische behandelmethode die de circulatie in lymfe- en bloedvaten efficiënter maken, waardoor deze continu de huidoneffenheden zoals cellulite, lokale vet- en vochtophoping bestrijden. Is tevens een zeer ontspannen verwen moment voor jezelf.


Een rustige en zachte massagetechniek om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Tijdens de druk worden de lymfevaatjes geopend en daarna krijgen ze de gelegenheid om weer te sluiten.
Zo worden de afvalstoffen uit het weefsel verwijderd.

Lymfesysteem

Een goed functionerend lymfesysteem speelt een uiterst belangrijke rol in ons immuunsysteem en zorgt het voor de afvoer van afvalstoffen. Lymfe, het vocht dat door de lymfevaten loopt, haalt ziektekiemen en afvalstoffen uit het lichaam. Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, om spanningen kwijt te raken, om overtollig vocht af te voeren. Een slecht functionerend lymfesysteem heeft ook negatieve invloed op de vetverbranding (stofwisseling) wat betekent dat er meer vet opgeslagen wordt en afvallen dus moeilijker maakt. Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft een zeer ontspannend effect en zorgt ervoor dat de huid er beter en gezonder gaat uitzien. Ook vermindert het stress en chronische vermoeidheid.

De vele voordelen van pressotherapie kunnen uitzonderlijk zijn.

Stimulatie van de bloed-en lymfecirculatie
Verwijderen van afvalstoffen/reiniging van het lichaam
Versteviging en verhoogde elasticiteit van de huid
Snellere afvoer van lichaamsvet
Activeert de stofwisseling / metabolisme
Vermindering van cellulite en lokale vetophopingen
Afvoer van vochtophoping/oedeem
Meer kcal verbranden door de infrarood functie
Vermindering van stress, vermoeidheid, lusteloosheid
Verhoging van de vitaliteit bij klachten zoals een burn out
Verbetering van de slaap
Vermindering van rusteloze, zware en/of pijnlijke benen
Verlichten van (spier) pijnen
Meer energie
Een zeer ontspannen verwen moment voor jezelf, zowel je innerlijk als uiterlijk
Tijdens een behandeling van 30 minuten verbrand je ongeveer 500 à 600 kcal


Infrarood

Infrarood stimuleert de cellulaire stofwisseling, zorgt voor cel vernieuwing en helpt de goede werking van het zenuwstelsel te herstellen. Ontgift het lichaam. Door een te hoog niveau van stress en toxiciteit (giftigheid) wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen aangetast. De infrarood geeft cellen weer een boost die dit nodig hebben. De stofwisseling zal verbeteren en het bevordert de bloeddoorstroming. Infrarood zorgt voor een betere vetverbranding door warmtestralen die tot 4 cm onder de huid binnendringen. De verbeterde bloedsomloop helpt pijn te verlichten en huid- en spierweefsel te revitaliseren. Het is alsof de batterij van ons lichaam wordt opgeladen. De infrarood bevordert de ontspanning van de spieren en maakt spieren en gewrichten soepeler en flexibeler. Je vitaliteit neemt toe en je krijgt weer energie.

Cellulite

Cellulite begint met een verslechtering van de bloedcirculatie. De voedingsstoffen die bestemd zijn voor de cellen worden niet meer (zoals voorheen) regelmatig aan- en afgevoerd, maar zij hopen zich op in de zones tussen de vetcellen. Deze ophopingen zorgen voor een bepaalde ‘spanning’ die ‘oedeem’ wordt genoemd. De huid voelt gespannen en gezwollen aan. De haarvaatjes worden samengedrukt wat de bloedcirculatie niet ten goede komt. Het gevolg is dat vocht wordt vastgehouden. De cellen worden gecomprimeerd en de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt bemoeilijkt. De cellen gaan in groepjes ‘samenklonteren’. Dit resulteert in de ‘balletjes’ of ‘knopen’ die je onder het huidoppervlak voelt. De afstand tussen de cellen wordt verkleind en hierdoor vermindert de bloedcirculatie nog meer. Het proces van de natuurlijke vetafvoer stagneert, waardoor er een sinaasappelhuid ontstaat.

 

Symtomen van het vasthouden van vocht
 
Aangezien er verschillende redenen zijn dat het lichaam vocht vasthoudt kan het moeilijk zijn bepaalde symptomen vast te stellen. De volgende symptomen zijn mogelijk:
Het opzwellen van getroffen lichaamsdelen – Het vocht wordt vastgehouden, zoals het opzwellen van o.a. voeten, knieën en enkels.
Snelle gewichtstoename – Sommige mensen kunnen in een korte periode in gewicht aankomen. Dit heeft niets met vet of overgewicht te maken, het lichaam voert de vloeistof niet af zoals het normaal wel gebeurt. Dit zorgt vaak voor onverklaarbare gewichtsschommelingen.


De oorzaken van vocht vast houden

De zwaartekracht – Wanneer iemand een langere tijd staat en gevoelig is voor problemen met vochtophoping /oedeem dan kan het zijn dat de vloeistof zich rond de weefsels in het onderbeen ophopen.
Warm weer – Wanneer het warm is dan is het lichaam niet zo effectief met het doorsturen van vloeistof.
Brandwonden – Dit geldt ook wanneer iemand zich in de zon verbrand.
Menstruele cyclus –  Ongeveer twee weken voor de menstruatie.
Zwangerschap – De hormonen die vrijkomen.
De pil – Als gevolg van  oestrogeen
Stress – Het lichaam is uit evenwicht
Een voedingstekort – Wanneer iemand onvoldoende eiwit of vitamines binnen krijgt.
Medicijnen – Van bepaalde geneesmiddelen, waaronder medicijnen tegen een hoge bloeddruk (antihypertensiva), corticosteroïden en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen.
Chronische aderlijke ontoereikendheid – Hier zijn de verzwakte kleppen in de aders van de benen zijn niet meer in staat om efficiënt bloed terug naar het hart te pompen. De ophoping van bloed kan leiden tot spataderen.
Medische aandoeningen
Er zijn bepaalde medische aandoeningen die het vasthouden van vocht kunnen veroorzaken. Vergeet niet dat het vasthouden van vocht een aanduiding kan zijn van  onderliggende problemen. Een paar van de voorbeelden zijn:
Nieraandoeningen – bijvoorbeeld het nefrotisch syndroom en acute glomerulonephritis. Hartfalen,chronischelongziekten,leverziekte,schildklieraandoening, Chronische longziekten , artritis


Behandeling bij het vasthouden van vocht

Een zoutarm dieet, zoveel mogelijk vermijden van alcohol, dieetaanpassingen, let op bewerkte voedingsmiddelen. Vitamine B6, B5 en vitamine D helpen overtollig vocht af te scheiden. Een lymfedrainage behandeling, gebruik van magnesium. Drink veel water. Het klinkt tegenstrijdig, maar een goed gehydrateerd lichaam houdt veel minder snel vocht vast.


Slimpress

SlimPress, een apparaat met een groot aantal nieuwe mogelijkheden, vergeleken met de reeds bestaande. Het biedt verschillende luchtdrukmassages (lymfedrainage, afslanken en welness) te combineren met een krachtige onderhuidse verwarming door infraroodstralen die de volledige probleemzone doordringen.
Je wordt (in je eigen t-shirt met lange mouwen en aangesloten legging en sokken) ingepakt in een presso pak (losse mouwen, broek en romp deel) dit pak is aangesloten op het lymfedrainage apparaat. Het apparaat zorgt door middel van lucht in een vooraf bepaalde ritme en volgorde voor drainage van overtollig lymfe – afval vocht. Het is een zeer effectieve en tevens zeer prettige behandeling met een gevoel van ontspanning.

Behandeling wordt afgeraden bij hemofilie, trombose, hart problemen.

bottom of page