top of page

Sculptra

sculptra.jpg
sculptra

Wat is Sculptra behandeling?

Sculptra is een behandeling op basis van natuurlijk melkzuur en zet het lichaam aan tot de productie van nieuw collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid steviger, elastischer en voller wordt. Dankzij de behandeling krijgt u weer een jongere uitstraling.

HEEFT U EEN VOUCHER OF KADOBON?

Boek uw behandeling in en bij het afrekenen staat  promotiecode, typ daar het woord vouchers in.
Ons systeem berekend dan €0 voor uw vouchercode.
Vul bij opmerking uw vouchercode in zodat wij deze kunnen verzilveren, Hebben wij geen vouchercode ontvangen dan is de afspraak als niet beschouwd.

Sculptra behandeling

 

Sculptra

Volume herstellen door de aanmaak van lichaamseigen collageen bij ingevallen slapen, slappere wangen, of een afgezakte kaaklijn? Dan is Sculptra de ideale injectable! Ouder worden gaat gepaard met volumeverlies, het uitzakken van bepaalde gebieden in het gezicht en de vorming van vele fijne lijntjes of juist meer diepe rimpels. Dit verouderingsproces begint al op een leeftijd van 25 jaar. Een Sculptra collageen stimulerende behandeling kan uitkomst bieden bij het:

  • Opvullen van ingevallen slapen;

  • Volume geven aan ingevallen wangen;

  • Liften van de traangoot en het jukbeen;

  • Verzachten en verminderen van de neus-lippenlijn;

  • Liften van een slappe kaaklijn.

Natuurlijk resultaat

Een collageenstimulator zoals Sculptra wordt gebruikt om het volumeverlies te verminderen door de diepe, onderliggende structuur van de huid te herstellen. De resultaten verschijnen geleidelijk aan na de behandeling en kunnen 2,5 tot 3 jaar aanhouden.

Wat is Sculptra?

Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur. Een natuurlijk stof, die ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Het is dus 100% biologisch. Sculptra stimuleert de huid om collageen (bindweefsel) aan te maken, waardoor de diepte van de rimpel vermindert. Afhankelijk van de leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en uw verwachting van het resultaat, zijn er een tot drie behandelingen nodig.

Hoe werkt Sculptra?

De vloeistof wordt in de diepste huidlaag (diepe dermis) geïnjecteerd en zorgt voor hernieuwde aanmaak van uw lichaamseigen collageen. Doordat uw eigen collageenproductie in gang gezet wordt, zal de structuur en het volume van uw huid herstellen en het gezicht een liftend effect krijgen. De vloeistof wordt na een aantal dagen volledig opgenomen door het lichaam en na ca. 4 weken start vervolgens de collageen aanmaak. De opbouw van het collageen zal in een periode van 4 weken tot 3 maanden geleidelijk aan het volume in het gezicht aanvullen en diepere rimpels en lijntjes doen verminderen. De huid voelt voller, elastischer en steviger aan.

Met Sculptra kan er een fullface behandeling worden gedaan en het is uitermate geschikt om in het gebied van de slapen, wangen, of kaaklijn geïnjecteerd te worden. De arts zal tijdens het consult bespreken welk behandelgebied voor u belangrijk is voor het gewenste resultaat.

Sculptra richt zich op volumeherstel in de diepste lagen. Het resultaat aan het oppervlak zal dus subtiel naar voren komen en bij herhaling van de behandeling meer effect geven. Na 4 weken start de collageen aanmaak en begint u geleidelijk aan zichtbare resultaten te zien. Na 3 maanden is het effect beter zichtbaar.

Het door de behandeling aangemaakte collageen blijft 2,5 tot 3 jaar zitten.

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per persoon. Er wordt standaard verdovingsvloeistof aan de Sculptra toegevoegd. Een half uur na de behandeling heeft u geen last meer van het verdoofde gevoel. Er kan een dag later wat stijfheid in de kaken optreden. Dit verdwijnt vanzelf na 1-3 dagen. Het behandelde gebied kan wat beurs aanvoelen. Dit is echter meer voelbaar, dan zichtbaar.

Sculptra is een veilige behandeling en geeft een mooi resultaat, zolang deze door een ervaren cosmetisch arts KNMG en met de juiste techniek wordt uitgevoerd. De behandeling is FDA-goedgekeurd en en wordt sinds 1999 wereldwijd gebruikt. Sculptra is gemaakt van een synthetisch materiaal, poly-L-lactic acid, wat op een natuurlijk manier wordt opgenomen door het lichaam.

Er is geen downtime na de behandeling en de kans op een blauw plekje is zeer klein. Eventuele roodheid op de plaatsen van de prikjes kan gecamoufleerd worden met minerale make-up. Wij adviseren u de eerste week na een Sculptra behandeling uit de zon te blijven en geen gebruik te maken van een sauna of zonnebank. U dient het behandelde gebied 3 dagen lang, 3 keer per dag, 3 minuten lang te masseren, zodat de Sculptra goed egaal kan worden opgenomen. De arts geeft u deze instructies na de behandeling.

Elk van deze behandelingen wordt ingezet met een ander doel; Ontspanning, volume herstel, of accentueren. Sculptra kan dus goed gecombineerd worden. De gecombineerde aanpak maakt het dat uw eigen natuurlijk uitstraling behouden blijft.

Vanaf 30 jaar, starten wij met 1-2 flacons en vanaf 35 jaar adviseren wij om 2-3 flacons op te bouwen. 1 flacon herstelt zo’n 10 jaar volumeverlies.

bottom of page